2020-01-08 755 瀏覽
成日無聊就會上下yahoo購物睇下有咩買咁岩見有呢間中式放題既團購上openrice見啲評價又吾錯日式放題就食得多但中式真系未試過又吾系貴,團購$218(未計加一)最後訂左平日星期二18:30位置不算難搵,位於尖東南洋中心地庫落到去可見客人不多我地一行3人,比左張4人台我地張台既位置岩岩好系正2個自助區之間,夠方便不過其實所謂自助區一邊系for拎醬汁同埋片皮鴨而另一邊就有少量食物(不多於10樣)基本上都系寫紙落單以下順住圖片講炸魷魚so : 硬,正常味道椒鹽豆腐 : 豆腐粒偏細,用左硬豆腐,再加上炸漿太厚 咬落去完全分吾到系炸漿定系豆腐鳳城煎蝦餅 : 正常煎蛋,冇特別干煸四季豆 : 四季豆好食既,味道岩岩好,但啲肉碎就會偏咸小籠包 : 皮略厚,但都可以接受,咬落好夠汁夠晒juicy。但第2次加單既就肉偏咸,可能兩批吾同批次蝦餃 : 正常冇特別燒賣 : 都系正正常常,不過不失,但第2次加單既燒賣都系過咸😅豉汁鳳爪 : 不夠入味,吾夠“林”叉燒 : 吾差,半肥瘦,可惜返叮燒腩仔 : 都系好食既,皮都脆,但都可惜叮過黎窩貼大明蝦 : 最好食系佢,炸得岩岩好,鳳尾蝦配上方包底,味道幾好,又夠脆
成日無聊就會上下yahoo購物睇下有咩買
咁岩見有呢間中式放題既團購
上openrice見啲評價又吾錯
日式放題就食得多
但中式真系未試過
又吾系貴,團購$218(未計加一)

最後訂左平日星期二18:30
位置不算難搵,位於尖東南洋中心地庫
落到去可見客人不多
我地一行3人,比左張4人台我地
張台既位置岩岩好系正2個自助區之間,夠方便
不過其實所謂自助區
一邊系for拎醬汁同埋片皮鴨
而另一邊就有少量食物(不多於10樣)
基本上都系寫紙落單

以下順住圖片講

炸魷魚so : 硬,正常味道
鳳城煎蝦餅 : 正常煎蛋,冇特別
干煸四季豆 : 四季豆好食既,味道岩岩好,但啲肉碎就會偏咸
蝦餃 : 正常冇特別

豉汁鳳爪 : 不夠入味,吾夠“林”
叉燒 : 吾差,半肥瘦,可惜返叮
燒腩仔 : 都系好食既,皮都脆,但都可惜叮過黎
窩貼大明蝦 : 最好食系佢,炸得岩岩好,鳳尾蝦配上方包底,味道幾好,又夠脆。但第2次加單就冇咁靚仔了,啲油明顯炸黑左,但味道仍可以

雞絲粉皮 : 正常粉皮,但個汁個人認為偏甜左少少
脆炸鮮奶 : 我一心諗住佢系我中目中甜既炸鮮奶 ,點知一咬落去系咸的,吾緊要,味道還可以,可惜食多兩啖……媽啊!太油膩了,粉漿太厚,吸晒油,食吾落,食左大半件放棄🤦🏻‍♀️
片皮鴨 : 大約等到19:10終於出第一轉片皮鴨,大家都即刻去掛隊,每人會拎到8件左右,有啲片出黎會比較多肉,有啲就正常片皮鴨,畢竟任食片皮鴨吾會比咁靚既你地。個人覺得冇咩特別,但呢個價錢任食黎講有片皮鴨我講得吾差

紫米露 : 偏稀身,吾太甜,吾差的
紫米露

花生芝麻蛋散 : 小妹冇咩興趣冇食到,但男友同男友媽好都話吾好食,食左一舊仔放棄
蛋散

杞子桂花糕 : 味道清甜,只可惜魚膠粉多左,實左少少
杞子桂花糕

埋單果陣我冇睇到單,吾計團購比左錢果$684,我地叫左一罐汽水$6·8,3個人加埋要再比$7x ,姐系$760左右,3人人均$25x,呢個價錢系尖沙咀食餐飯真系差吾多

但食物質素真系麻麻🤦🏻‍♀️只系勝在放題形式,人少少都可以食多幾款野食
2020-01-07
用餐優惠