2023-08-31
2023.08.26呢排成日見到D姐妹係到哂High Tea 嘅靚相🫖喚醒咗我呢個週末都要Chill 一Chill 哂下命先😆上星期六係灣仔做完瑜珈🧘🏻♀️就嚟到中環大館呢間餐廳來個sketch tea box 🎁 $298/1 ppl如果想Grand D 又怕熱嘅朋友可以坐室內💁🏻♂️如果想Chill D 又可以望下大館景色嘅就坐室外💁🏻♀️今次我就揀咗室外位因為加上藍天白雲嘅景色真係好Relax🌞☁️喺貴麗嘅綠盒子內💚第一層有三款中式鹹點🔴分別係鮮甜彈牙嘅蟹籽燒賣➕陣陣磨菇香味又有冬菇樣子嘅🍄松茸包➕香脆惹味嘅和牛🐂第二層一邊有兩款意大利鹹點 🇮🇹分別係感覺似鹹水角嘅意大利脆麵包🥖配上Mortadella 肉腸同Stracchino 芝士🧀️➕味道濃郁三文魚意大利芝士三文治🥪另一邊係四款精緻嘅甜點🍮分別係Sweet Potato Lava Orb➕Bunet Piemontese➕Amalfi Lemon dome🍋 ➕Tiramisu🤎每款都有唔同嘅口味令人甜絲絲😍而最底果兩層就係High Tea最不能缺嘅鬆餅與果醬😚鬆脆嘅Scones 分別係Classic 同Raisin 可沾分
如果想Grand D 又怕熱嘅朋友可以坐室內💁🏻♂️
喺貴麗嘅綠盒子內💚
每款都有唔同嘅口味令人甜絲絲😍
而最底果兩層就係High Tea最不能缺嘅鬆餅與果醬😚鬆脆嘅Scones 分別係Classic 同Raisin 可沾分別沾上奶油軟香嘅cream/自家製士多啤梨醬🍓橙+柚子醬🍊一齊食用😋
另外仲有一杯獨特嘅cocktail放鬆一下🥂