2019-09-01
hidden gem in central!!🌟🌟🌟話說中環chater house開左一件新既飲品店 所有飲品都標榜健康 天然 無添加🌿🌿 而且飲品類型超多 從純果汁 果茶 生果奶昔 dairy-free smoothies 到用黎代餐既飽肚super smoothie都有!😻今次黎因為事前食左lunch 所以就來點light一啲既~☺️_{Spring clean $48 🥭}由芒果 紅肉火龍果 橙 奇亞籽混合而成既spring clean 淨係個樣都夠晒吸引 (本來係好似圖二入面咁靚的 只不過小編運送時間比較長 所以飲既時候就變成圖一咁🙈🙈😛) 味道飲落好清甜好fresh 真係可以飲得出每樣材料既味道 感覺完全好似食緊生果咁 果然係真材實料!😻_{Dare to detox $38 🥑}另外叫左好特別既avocado seed tea~ 係用牛油果核加埋水果浸24個鐘頭水製造而成的!聽聞avocado seed tea好多抗氧化物 仲有助燃脂添😯其實個牛油果籽茶本身冇乜味 就係帶淡淡既青澀味 主要靠水果本身帶出甜味😚 成杯飲品加埋熱情果同薄荷
今次黎因為事前食左lunch 所以就來點light
一啲既~☺️
{Spring clean $48 🥭}
{Dare to detox $38 🥑}
其實個牛油果籽茶本身冇乜味 就係帶淡淡既青澀味 主要靠水果本身帶出甜味😚 成杯飲品加埋熱情果同薄荷葉酸酸甜甜 感覺好清新💓 最有驚喜係入面啲生果唔單止份量慷慨 仲好鮮甜好高質!有大大舊菠蘿 芒果 同橙肉🍊 飲完食完超滿足!
_
從menu設計 到店舖裝修 同飲品質素各方面 都睇得出老闆真係好有誠意的!聽聞佢地遲啲仲會有pastry賣呢!上班族得閒黎買翻杯當早餐/餐後飲品或pre/post-workout snack都係唔錯既選擇😚