2016-04-20
一直都聽朋友介紹呢間餐廳,仲要係幾個唔通圈子嘅朋友都提過呢間餐廳,話啲嘢食好好味,老闆好健談好welcome啲客人,又係屋企附近,終於搵到一日黎呢間餐廳試吓~中環區二百幾蚊竟然有咁好質素嘅晚餐,真係抵到爛!! 二百幾蚊係中環區lunchtime已難揾到呢個價錢,依家仲要係大大份嘅晚餐,同食物質素咁好味!!沙律好新鮮,個蕃茄湯好濃郁好creamy,雖然入邊有啲洋蔥,我係唔食洋蔥,但係完全感受唔到洋蔥個強味,而係好香好新鮮蕃茄味~Main course叫咗一個牛扒同一個三文魚~另外加咗$88加佢嘅鵝肝同黑松露帶子~ 我特別鍾意呢一part,因為真係好好味!! 個鵝肝煎得好香,好大塊!! 帶子黑松露好好味!! 個黑松露帶子又係好香,大隻,好新鮮好正,好鍾意!! 呢part加$88真係好好味,唔可以錯過必點嘅項目!!個牛扒好香,煑得啱啱好!! 三文魚好大塊,有鮮味~最後仲叫咗個apple crumble甜品,即叫即整,好鬆脆,新鮮熱辣夾埋蘋果好爽口,混合咁咬感覺好正!!總括食完之後依然好回味,必定encore呢個適合chit chat,relax慢慢享受quality food & night
Main course叫咗一個牛扒同一個三文魚~
個牛扒好香,煑得啱啱好!! 三文魚好大塊,有鮮味~
總括食完之後依然好回味,必定encore呢個適合chit chat,relax慢慢享受quality food & night嘅好地方!!