餐廳: 樂茶軒 (大館)
資訊:

2023-09-23 464 瀏覽
今日去大館閒逛 參觀下入面嘅古蹟行到下午tea time時間 同朋友想飲下茶一忠兩件 見樂茶軒環境古色古香就入左去試下原來係食素食點心😍仲有多款茶類選擇🥢陳年珍藏普洱平時飲茶我都經常揀普洱 今次都一樣 我見顏色幾深 但飲落唔會太溶又有茶香氣🥢月光白茶白茶顏色較淡 飲落比較清香 我朋友好喜歡飲呢!見素點心選擇都幾多 我地叫左好幾樣試下🥢龍華寺素卷一層層腐皮包住左爽口嘅蘿蔔絲、冬菇絲等等 食落香口唔油膩🥢家鄉蘿蔔糕蘿蔔糕食落軟糯 同平時食嘅味道一樣好食🥢豉油皇素肉炒腸粉腸粉即叫即炒熱辣辣 炒得乾身又好夠味仲有啲素肉絲 食落好似真肉感 幾驚喜🥢迷你荷葉糯米雞糯米雞有兩隻 食落好light 因為唔會太濃味 岩哂我😋🥢金菇菜苗餃菜苗餃皮煙靭 餡料充足 一人一粒岩岩好同朋友飲茶飲得好寫意 枱上仲有個熱水壺 可以自己fill去茶壺🫖 而且好喜歡佢茗茶個擺設 好精緻 過左一個愜意嘅下午🫶🏻
今日去大館閒逛 參觀下入面嘅古蹟
原來係食素食點心😍仲有多款茶類選擇

🥢陳年珍藏普洱
🥢月光白茶
白茶顏色較淡 飲落比較清香 我朋友好喜歡飲呢!

見素點心選擇都幾多 我地叫左好幾樣試下
🥢龍華寺素卷
一層層腐皮包住左爽口嘅蘿蔔絲、冬菇絲等等 食落香口唔油膩

🥢家鄉蘿蔔糕
蘿蔔糕食落軟糯 同平時食嘅味道一樣好食