2023-11-19
近排天氣轉冷⛄️❄️,我地成日打邊爐,但食埋食埋咁多肉🥩🍖🍗,好易食滯😶🌫️呢一日我地去左Tree House呢間係中環既素食餐廳,食得健康啲,比個胃休息一下,咁先可以應付到十二月一連串既節日同飯局架嘛🤭🤭我地決定叫一個Burger同一個Salad Bowl share, 咁就可以每樣都試少少🤏😋1. Forest Burger個賣相相當靚仔,特別係個patty佢係用左紅菜頭同蘑菇黎整,食落仲有少少印度香料既味道,都幾惹味😋😜我地仲加左蕃薯條,沙律同杯用左organic 檸檬做既Lemonade做Combo,食哂真係大滿足。😌2. Cedar Salad Bowl呢個沙律有牛油果、南瓜、紅菜頭、羽衣甘藍,食落口感豐富。佢仲跟左個Chipotle Sauce,就咁食菜對我地黎講有少少dry,加返個醬成件事好味好多😚。3. Macadamia Chocolate Chip Cookie最後我地仲叫左塊曲奇share黎食😈 食落係Chewy唔會太甜,作為成個晚餐既總結,perfect🤣
1. Forest Burger
2. Cedar Salad Bowl