2022-05-17
中環摩登地中海菜Quiero Más 位於蘭桂坊M88嘅頂層,即使身處鬧市,景觀都算開揚。餐廳樓底高,裝潢摩登充滿異國風情,仲有個幾靚嘅打卡位!菜式方面,有唔少常見嘅Tapas、Paella。味道唔算好有驚喜,但質素都算ok,而且環境舒適氛圍唔錯,幾啱同朋友黎傾下計 再飲返兩杯~𝒯𝒶𝓅𝒶𝓈▪️Truffle & Cheese Bikini $110多士望落平平無奇,但搣開就會見到拉絲芝士!當香脆不失軟熟、金黃富牛油香嘅麵包遇上芝士同黑松露,基本上係不敗組合~ 食落無想像中咁重口味咁驚艶,但黑松露意外地比芝士突出。▪️Give a Flying Fig $158鵝肝入口即化,正常發揮~ 特別鍾意底下嘅麵包夠晒軟熟,可以索晒鵝肝多餘嘅油分,入口充滿牛油同鵝肝香。▪️Dos Dias Patatas $108呢個千層薯仔粒幾得意喎!由多塊薄切薯仔疊成再炸至金黃。外層香脆,內𥚃軟腍得黎 帶點層次感。薯仔味幾岀,咬落脆脆地仲有啲薯片嘅感覺添。蘸埋中間嘅醬汁,微辣濕潤感up。𝒢𝓁𝑜𝓇𝒾𝑜𝓊𝓈 𝒢𝓇𝒶𝒾𝓃𝓈 ▪️Paella Barcelona $398Paella吸滿上蝦頭湯嘅精華,蝦味鮮味相當突岀!飯粒
𝒯𝒶𝓅𝒶𝓈
▪️Give a Flying Fig $158
▪️Dos Dias Patatas $108
𝒢𝓁𝑜𝓇𝒾𝑜𝓊𝓈 𝒢𝓇𝒶𝒾𝓃𝓈
▪️Paella Barcelona $398
Paella吸滿上蝦頭湯嘅精華,蝦味鮮味相當突岀!飯粒分明,乾身偏硬,有啲焦脆飯焦。
上面嘅海鮮正常發揮,唔會煮到太乾太韌。味道唔錯,不過就真係貴左啲
𝒟𝑒𝓈𝓈𝑒𝓇𝓉
▪️Chocolate lava cake with banana and caramel ice cream $98
心太軟未影已經爆開左,不過都無礙佢嘅味道。蛋糕外脆內軟,朱古力流心夠晒濃郁夠晒多。最有驚喜嘅莫喎於香蕉焦糖雪糕!入口香蕉味好濃,帶點焦糖嘅餘韻。
🍷Quiero Más Sangria (Tinto) $98/glass