2024-02-19
- 中環|BKK -▪️海鮮沙律🥗有唔少海鮮,好似蝦🦐、青口、魷魚🦑等等,好足料,再撈埋青木瓜,酸酸哋,好開胃▪️泰式炭烤牛排沙律🐮🥗牛肉保持粉嫩,配上蔥、芫荽、乾蔥、辣椒等香料,都幾香辣,唔食得辣嘅就建議揀其他啦😂▪️大蝦柚子沙律🦐🥗大蝦爽口,柚子咬落juicy,而且清甜唔苦,配上梅糖醬,味道酸酸甜甜,唔錯▪️冬蔭功🥣充滿香料嘅味道,感覺酸味比辣味突出,唔會好辣好難入口▪️虎蝦金邊粉🦐虎蝦爽口彈牙,配上豆腐乾、芽菜、雞蛋🥚、花生🥜等,口感豐富,味道甜甜哋,想辣啲嘅,可以加啲側邊嘅辣椒碎,再滴幾滴青檸,感覺更清爽▪️泰式和牛炒粿條🐮炒得好有鑊氣,牛肉唔會過老,入面仲有啲芥蘭、粟米仔等,另外仲可以撈啲泰式辣醬,更加惹味▪️泰南咖喱牛肋條配白飯🐮🍛用上泰南椰奶咖哩醬,好香濃,牛肋條煮得軟腍入味,啱晒撈飯▪️香辣炒手切和牛碎煎蛋配白飯🐮🍳🍚高級版泰式肉碎煎蛋飯,肉碎用上和牛,炒到粒粒分明,味道濃郁,少少辣,配埋煎蛋,好香▪️芒果糯米飯🥭🍚芒果香甜唔酸,糯米飯煮得軟糯,面頭淋上椰漿,鹹鹹甜甜▪️薑汁黑芝麻湯丸🥣黃色外皮,食落煙韌,入面包住黑芝麻餡,一咬開就流晒出嚟▪️Coconut Slushie🥥🥤mix咗芒果同
▪️海鮮沙律🥗
▪️泰式炭烤牛排沙律🐮🥗
▪️大蝦柚子沙律🦐🥗
▪️冬蔭功🥣
充滿香料嘅味道,感覺酸味比辣味突出,唔會好辣好難入口
▪️虎蝦金邊粉🦐
▪️泰式和牛炒粿條🐮
▪️泰南咖喱牛肋條配白飯🐮🍛
用上泰南椰奶咖哩醬,好香濃,牛肋條煮得軟腍入味,啱晒撈飯
▪️香辣炒手切和牛碎煎蛋配白飯🐮🍳🍚
▪️芒果糯米飯🥭🍚
芒果香甜唔酸,糯米飯煮得軟糯,面頭淋上椰漿,鹹鹹甜甜
▪️薑汁黑芝麻湯丸🥣
黃色外皮,食落煙韌,入面包住黑芝麻餡,一咬開就流晒出嚟
▪️Coconut Slushie🥥🥤
mix咗芒果同斑斕,好清甜,充滿椰香
▪️Mango & Passionfruit Slushie🥭🥤
帶少少酸,好fresh,好解渴
BKK
📍中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖