2023-08-14
喺香港正宗嘅印度菜買少見少,而今次呢一間係中環,成個環境氣氛都好好,佢係Pirata旗下嘅餐廳,感覺都幾有氣派同埋好有印度風情嘅感覺,裝修採用復古風格,而且Staff都好熱情好有禮貌咁介紹建議你哋食邊一道菜,lunch set 亦都抵食,所以都推介俾大家試吓🌻🌻🌻Aloo Tikki Chaat $110呢個係一款粒粒薯仔餅,加咗唔同嘅配料,好似洋蔥、鷹嘴豆,另外再撈埋個蜜糖乳酪醬一齊食,食落去個口感酸酸鹹鹹 喺出邊食唔到嘅味道 Chicken 🐔 🧈 $148呢個lunch set 一上碟已經覺得好豐盛!佢有牛油雞,chicken tikka ,印度薄餅,白飯蒜蓉湯同埋咖喱俾你做配菜牛油雞口感豐富,啲雞肉碳烤咗所以食落去有煙熏味道,而且嗰印度咖喱醬汁好重牛油椰香味,唔算好辣,個薄餅沾咗咖喱醬食落去味道一流Chicken Tikka 🍗自己覺得個肉質有少少鞋,同埋香料味有啲重,但佢配咗個乳酪醬俾你,所以食落去個口感酸酸甜甜個飯用咗正宗印度米,食落去好香嘅飯粒味而且粒粒分明🌾
Aloo Tikki Chaat $110
Chicken 🐔 🧈 $148
個飯用咗正宗印度米,食落去好香嘅飯粒味而且粒粒分明🌾