1K
2023-02-20 577 瀏覽
❀ I-O-N #中環 ❀❗️中環街市內有驚喜西餐Cafe ❗️——————————————————經過中環街市嘅I-O-N好多次,留意到佢地最近轉咗Menu(晚市日至四供應),加入咗多款海鮮、扒類,款式更加吸引惹味,包括XO醬蒜香大蝦意粉🍝、蒜香牛油烤鱸魚🐟、1.2公斤的烤澳洲M5戰斧牛扒🥩!環境舒適似Cafe,但餐廳嘅食物水準選擇。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 小食拼盤 (細) $168 (4/5)♥ 牛舌拌番茄莎莎♥ 油甘魚他他配氈酒浸西瓜♥ 爆谷蝦♥ 宮保牛柳粒酥盒推薦!可以喺八款tapas當中揀。另外仲有小食拼盤(大),可以一次過試晒八款。覺得呢四款都值得一試,充滿特色。每款都係滋味嘅一口小食🥰.☞ 避風塘軟殼蟹芒果沙律 $168 (4/5)軟殼蟹用上麵包糠去炸,更加香脆!而且仲好大隻,有少少蟹膏🤩沙律用柚子醋汁,加上芒果非常清新,不過食到底就有少少太酸,可以少啲醋。.☞ 原隻波士頓龍蝦意粉 $398 (4/5)波士頓龍蝦爽口彈牙。最特別係意粉用上椒麻調味,有少少似中式四川麵嘅特色,幾有特色😆.☞ 抹茶紅豆窩夫 (4/5)新鮮製作,窩夫表面香脆但唔會刮口,內裏軟綿。配上香甜紅豆同莓味雪糕🍦。
❀ I-O-N #中環 ❀
❗️中環街市內有驚喜西餐Cafe ❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 小食拼盤 (細) $168 (4/5)
♥ 牛舌拌番茄莎莎
♥ 油甘魚他他配氈酒浸西瓜
♥ 爆谷蝦
♥ 宮保牛柳粒酥盒
推薦!可以喺八款tapas當中揀。
另外仲有小食拼盤(大),可以一次過試晒八款。
覺得呢四款都值得一試,充滿特色。
每款都係滋味嘅一口小食🥰

☞ 避風塘軟殼蟹芒果沙律 $168 (4/5)
軟殼蟹用上麵包糠去炸,更加香脆!
而且仲好大隻,有少少蟹膏🤩

☞ 原隻波士頓龍蝦意粉 $398 (4/5)
波士頓龍蝦爽口彈牙。

☞ 抹茶紅豆窩夫 (4/5)
新鮮製作,窩夫表面香脆但唔會刮口,內裏軟綿。
配上香甜紅豆同莓味雪糕🍦。

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
以為位於中環街市內都係以環境做賣點, 點知食物質素都唔錯,菜式大多有創新配搭!