2024-12-23
趁放假日同有好姊妹去中環人氣西班牙菜 Chueca食lunch, 店門口全藍設計,低調又顯優雅💙Tuna Tartare: 用上新鮮生吞拿魚, 脆撻底加上滑順牛油果蓉、海藻及三文魚子,口感層次分明💕Padrón Peppers🫑:青椒表皮幾香脆 , 椒以初榨橄欖油炸成帶有少少咸香!Ham Croquet (3pcs):可樂餅外層薄薄炸皮香脆可口,而入面加入了芝士和火腿 ,好好味🩷Gambas AL Ajillo;蝦大大隻,而且爽口彈牙;蒜油味好香,食得滋味USA Rib-Eye🥩: 我們叫了五成熟, 肉質軟嫩, 而且牛味肉濃郁,最喜歡伴碟的烤蒜,好惹味!而薯條也炸得金黃香脆Coconut & Fresh Berries: cream打得輕盈、順滑👍帶有微微的椰子味道,再加上Berries,感覺好清新Basque StyleCheesecake🧀🍰: 質感較creamy軟滑, 而表面微微焦香,好正!