2023-01-14 44 瀏覽
經過中環嘉咸街有一間coffee shop出面畫左好多colourful buildings嘅壁畫,打卡一流,入到去會聞到陣陣咖啡香味,坐係度同朋友邊食邊傾係好舒服嘅事。1.Black Tea Apple Crumble Waffle with Ice Cream $80之前食過大圍夏雪嘅窩夫已經覺得整得好脆好好味,果然中環呢間都無令人失望。窩夫依然好脆帶有種淡淡嘅茶味,暖笠笠嘅窩夫加上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕好夾,而apple crumble對我黎講偏甜,但夾埋窩夫就岩岩好!2. Buzzed Tiramisu $80每日限量供應嘅tiramisu係有好大嘅驚喜,層次好分明,手指味嘅酒味好濃,食得出浸左濃而香嘅whiskey,口感好濕潤;而芝士忌廉打得好滑順,加上面頭帶點澀嘅朱古力粉,每食一啖都有三個層次,味道又唔會太甜,滿口酒香,好欣賞呢個花左咁多心機嘅tiramisu!3.Iced Black Coffee $40簡簡單單嘅咖啡配上冰,口感簡單,食左甜品,再飲啖冰咖啡,好match!冰嘅量唔會溝淡咗咖啡嘅香味,反而冰慢慢溶化後嘅濃度更加岩岩好,飲落有種苦澀回甘嘅味道,仲有淡淡嘅酸度。

2. Buzzed Tiramisu $80

3.Iced Black Coffee $40

• Buzzed  Tiramisu
  • Black Tea Apple Crumble Waffle with Ice Cream