聽人講九如坊有間幾有特色的Panini外賣店。去左意大利無耐已經有啲掛住意大利美食所以就黎左A Bowl Of。鋪頭的位置有少少隱蔽,因為佢笠左少少入去。雖然出面睇鋪面不大,但原來店內都幾一應俱全。擺放左個幾得意的中式藥材櫃,同埋好多老闆係台灣買回來的茶具,營造了一種中西合壁的氣氛。A Bowl Of的特色是自家烘焙Panini麵包,傾談下發現老闆原來有多年的飲食經驗,之前係茶藝師,仲曾在酒店整意大利餐失敬失敬。唔怪得呢度啲野食用料寧舍豐富,仲幾好吃。我地嗌左個招牌燻牛肉青瓜意式三文治($98):餡料豐富,牛肉咸香且味道濃郁,芝士溶在火箭菜和牛肉間,讓人驚喜連連。不過因為青瓜賣晒用左蕃茄代替,如果用番青瓜,就更可以平衡到青瓜的爽甜同牛肉的咸香風味,更加美味烤豬波羅伏洛芝士意式三文治($88):又一爆料之選非常好吃,豬肉片份量勁多,真抵食!而且伏洛芝士香濃,同豬肉好夾,每一啖都好滿足。欣賞每款Panini餡料配搭都略有不同,為突出番每款食材而有變化除左Panini,見呢度啲飲品都幾特別。例如即刻嗌左2枝意大利有機有汽血橙汽水($26)和有機蜜桃茶($26):兩枝都係有汽汽水,但入口舒服順
所以就黎左A Bowl Of。

失敬失敬。唔怪得呢度啲野食用料寧舍豐富,仲幾好吃。

我地嗌左個招牌燻牛肉青瓜意式三文治($98):

烤豬波羅伏洛芝士意式三文治($88):

又一爆料之選

兩枝都係有汽汽水,但入口舒服順滑,而且不會太甜,帶有獨特的口感和風味。

食到咁上下都幾飽下,就試埋他們的白牡丹熱茶($38)和紅茶($38),白牡丹味道清香,紅茶相對濃郁,非常消膩。仲可以近距離觀賞老闆認真泡茶
專業專業~

最後,老公仲忍唔住試多杯Latte咖啡($38)。呢度的咖啡用明治奶製成,咖啡豆頗香濃,奶滑,值得一試。

總結,如果你喜歡品嚐正宗意大利美食,想搵個地方飲杯野嘆個包Chill下,咁A Bowl Of絕對是一個不錯的選擇。餐廳給人一種好溫馨和舒適的感覺,老闆的熱情和親切更會令人倍感貼心。
2023-04-04