2008-03-09 48 瀏覽
下午來到這間毫不起眼的餐廳食,點解說它毫不起眼? 位置的確少少僻靜,人流好少,而且細細間,冇咩吸引到食客的佈置,有都不及旁邊的新創發茶餐廳吧!這間食的係上海麵呀、北京水餃呀之類的東西; 飲的是類似仙跡岩的台式野。今天我只點了北京水餃麵(上海麵),等了一會就有得食,都算好大碗,又有好多菜,而果3 隻水餃的size都算合理。$ 22 一碗於馬鞍山黎講算平tim !第一口食麵,都不過不失。再來一口餃子,又不算太多肥豬膏,菜和肉的比例都不錯,湯底不是用什麼特別的湯,也不算油。除左蔥花之外,仲有少少粟米粒,賣相及味道尚算接受。由入黎到俾錢走,全店都沒有食客,除了我。星期日來說,非常淡靜。