2019-08-27
同朋友係又一城睇完戲,就順便黎 EXP 食午餐喇,貪佢地方夠大同坐得幾舒服,而且都好耐無食過。軟殼蟹沙律 ($72) : 每次黎都指定叫既食品,大大碟既雜錦沙律菜爽口又健康,加埋沙律醋味道酸酸地十分醒胃,而且軟殼蟹重係啖啖肉。👍🏻 👍🏻香芒米紙卷 ($62) : 無睇清楚就叫咗,起初以為係芒果大蝦做餡,點知黎到先知係素食黎 🙄 不過都試下,米紙包住紅菜頭、芒果、紅蘿蔔絲等配料,配上芒果醬食,感覺相當清新而且超健康,不過自己都係鐘意食芒果大蝦做餡多啲。大蝦牛油果醬薄餅 ($98) : 餡料十分豐富,有牛油果醬、大蝦、雞蛋、蟹籽等 ; 大蝦爽口彈牙,每食一啖都好滿足。鮮茄水牛芝士薄餅 ($88) : 蕃茄醬上鋪滿了滿滿嘅水牛芝士,雖然配搭簡單,但都相當滋味。蜆肉意粉 ($92) : 可能太水既關係,令到個汁味道欠奉,雖然意粉份量都多,但食落真係好似清湯意粉咁,有點失望。👎🏻 👎🏻酸果出擊 ($33) : 用橙、西柚、紅蘋果、百香果製成,只須 $33 蚊就有一杯鮮榨果汁,真係相當吸引,而且營養豐富之剩對身體好處非常多。