2019-05-12
行過麻布茶房,見好耐無食過,見佢個豪華午餐Set有包埋甜品好似好靚好吸引,同埋當時見餐廳入面客人唔算多,就入左去喇!一坐低,侍應先奉上熱茶,我地都好快就選好order,鹽燒鯖魚魚定食同香黑椒牛柳粒定食!而甜品就後上!鹽燒鯖魚定食:配有小食一客(蓮藕漬物),麵豉湯一客,主食鯖魚同白飯一個!最主要既鯖魚都燒得好香,鯖魚皮燒得香脆,滴一至兩滴檸檬汁可以中和一下燒完既油膩感同更加開胃,亦只有一兩條魚骨夾係魚肉間,魚亦大約有一隻手掌長!香黑椒牛柳粒定食:同樣有小食,湯同飯,係主食改係牛柳粒,份量一般唔算多,不過肉粒咬落夠林同有牛香,熟度岩岩好!不過唔算特別,中規中矩!甜品:紫薯雪糕!雪糕外型靚,溶得好快,因為最底部既紫薯係熱既,一冷一熱食落效果又唔差,牛奶雪糕味道較淡,配上灑面既黃豆粉同少許糖醬先有少少味道!總體係不過不失,不過價錢唔算平,呢個價錢相信可以有更好選擇😊!