2022-09-30 270 瀏覽
大欖串燒 (銅鑼灣)📍銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B🤍係時代廣場附近行完街搵食,見到間串燒幾吸引、幾平! 🤍小小碳燒爐,火喉都好夠,開一半火就好啦,唔係會好易燶哂,燒海鮮特別好食🤍Menu 分了三級制,有海鮮盤款式而定,$288 已經有4款海鮮;及53款串燒🤍當日叫送左海鮮拼盤,旁邊有個大魚缸,即叫即劏,包左兩隻虎蝦、四隻海蜆、兩隻聖子、兩隻蠔,將海鮮慢慢燒,帶出海鮮既鮮味,海鮮用燒既方法都真係幾特別。🤍當中有幾款串燒為推介:咖喱魷魚、雞中翼、煙肉片、牛脷串、叉燒粒、香茅金沙骨、辣雞肉串、泰式豬頸肉; 小編分別都夾左兩次🤣用磯燒炭燒爐,燒出黎又真係好味d!🤍餐廳有獨立抽風系統,放係爐上面;不過餐廳爆場既話都會有些少油煙🤍特色調味料桌上有蒜蓉牛油蜜糖、孜然粉、泰式青醬、增加調味的層次感,燒到一大半我最鍾意就係落好多孜然粉;不過真心幾辣,要飲好多野飲解辣🤍雪櫃提供不同款的可樂、汽水、紙盒飲品; 另外都有唔同款既生果、甜品包括有椰汁西米露、桂圓紅棗雪耳糖水、哈密瓜、西瓜、泡芙、藍莓芝士蛋糕、Tiramisu;我自己就夾左一大盤水果返黎食、消化下成晚食過既肉類🤍總結一下,小編下次都會再黎,因
大欖串燒 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B

🤍係時代廣場附近行完街搵食,見到間串燒幾吸引、幾平!

🤍特色調味料

🤍總結一下,小編下次都會再黎,因為食物種類有好多,包括海鮮和串燒,自己燒又有好多調味料選擇,整個食物既味道就即刻提升了不少。所以海鮮都十分新鮮,用磯燒炭燒爐,燒出黎又真係好味!!

🤍如果你地有黎開銅鑼灣既,我十分推介大家黎食下。順帶一提,餐廳接受包場和歡迎預約舉辦派對🎉