2019-05-23 47 瀏覽
星期五晚收完工喺旺角行街🚶‍♀️,經過見到呢個試伏嘅牌,心諗幾搞笑,唔通會突登整啲伏嘢俾人食?唔通係明將啲friend? 我份人最大膽,即管入黎試下係咪伏。有時夜晚諗到食乜好,串燒都係一個幾好嘅選擇,少少地一串,又可以叫好多唔同款。環境方面,呢度係街坊小店,面積唔大,只係擺到幾張枱,裝潢屬工業風,主色調係黑色,旁邊有啲日式木造吊飾,尚算企理。食物方面,呢間嘢種類繁多,有成兩頁紙,當中好多款都有麻辣version,鐘意川味🌶嘅重口味人士有福了!亦都有好多日本嘅酒🥂可供選擇,可以小酌,食住串燒摸下杯底,都幾梳乎。不過我就不沾酒嘅,又怕熱氣,所以叫左罐王老吉飲。麻辣魷魚鬚同黑豚肉韭菜花卷。魷魚鬚新鮮彈牙,麻辣嘅調味十足譚仔嗰種重慶麻辣湯底嘅味道,麻同辣兼備,十分平衡,食完成個嘴都麻晒,不過我就覺得食海鮮,調味蓋過鮮味係有啲浪費,如果有得用揀燒汁可能更好。大愛黑豚肉韭菜花卷!韭菜花爽脆清新又唔乾,好juicy~麻辣白鱔又一推介👍🏻白鱔肉質鮮嫩,皮燒得香脆,配合麻辣嘅調味食得過癮。地道牛肉串及惹味手切雞腎呢兩款嘅醬汁好似係同一隻汁,都好嘢味好襯配肉類!我個人就幾鐘意雞腎嘅口感,脆得黎唔韌。呢個惹味

麻辣魷魚鬚同黑豚肉韭菜花卷

麻辣魷魚鬚同黑豚肉韭菜花卷。

惹味豬大腸

呢個惹味豬大腸超好食!好特別嘅topping,係鹹蛋黃,甘香得黎配埋豬大腸嘅肥美,好邪惡呀!
芝士蜜糖芋頭條

呢個芝士蜜糖芋頭條,拉絲嘅效果令人垂涎三尺!! 就咁睇都知道佢啲芝士份量比得幾豪爽!!
麻辣蒜茸茄子

燒烤來講呢,茄子🍆真係走唔甩,蒜蓉同茄子簡直係最佳拍檔,加上麻辣嘅調味,好味又刺激~

仲叫左啲行嘢,例如雞翼嗰啲,冇乜特別就唔多介紹啦!驚食唔飽在帶咗啲飽肚嘅嘢,例如係檸蜜牛油包同埋鰻魚炒飯,估唔到個飯原來都幾大碗,真太飽啦,最後係食唔晒嘅!

因為實在太飽啦,所以最尾都冇再order到免費俾你試伏嘅一串串燒,有興趣嘅話,建議你地早啲講定話想試~

埋單盛惠$362 再加一👍🏻好飽嫁,幾抵食!可以返啅!
麻辣魷魚鬚同黑豚肉韭菜花卷
惹味豬大腸