2016-04-22 2802 瀏覽
老友們突然好想食pancake,所以我左search右search就揀了3rd space~全因向開飯見到d pancake相,感覺好像好好味咁。所以就算山長水遠,都要過去上環食一下。很好彩,我地3人去到仲有室內一張枱。外面已坐滿了人。遲一點先到嘅話,就唔知要等到幾時了。。。室內只能容納到幾人而已。但自成一角也不錯。我先點了杯long black。一到我枱已聞到咖啡嘅香氣,先細口試一試個味道。味道很濃,迎合我嘅重口味😂友人點了杯latte。我無試飲,但個拉花我就覺得拉得幾靚,奶泡泡也打得不錯,我想味道也應該不錯吧。呢個牛油果沙律真係超好食!雖然我唔係牛油果迷,但我都覺得好好味。蔬菜好新鮮,半熟蛋又不會太熟或太生。我想我一個人也可以KO掉佢!Pasta salad亦係我最愛。仲要有我最愛嘅蕃茄乾😍。蕃茄乾超好食。個調味適中。真係好好味。食完一啖,忍唔住又會再食一啖。。。好快又清晒登登登。。。主角終於出場!藍梅香蕉pancake~一出場,大家都係咁同佢影相😬。等大家影完後,終於有得食!食左一啖後,我又不覺得係咁好食。又不是太鬆軟。可能我對它的其望太大了。如果平常心黎,可能會覺得佢都幾好食😐

2016-04-10