我一向盡量唔食鹽及對食物有特別要求,所以可以選擇合適自己的餐廳不算多!幾個月前在維園運動完過後Walk in嚟On the Spot,發覺這裏座位坐得舒適,環境衛生很好。最好是餐廳幫我唔落鹽滿足到一些不太喜歡重口味嘅客人,味道啱我胃口,現在幾乎每星期都過嚟食飯,已經成為這裡的常客😃認識了主廚Joey之後,同佢講過好想食新鮮嘅游水龍蝦,點知Joey即時話可以幫我設計菜式,度身訂造。那我就馬上預約,請埋好朋友一齊來品嘗下主廚為我特別泡制的菜式,今次入到餐廳,主廚就帶我入廚房看了飛機啱啱運到嘅*生猛*波士頓龍蝦,然後告訴我,如何將原隻龍蝦炮製龍蝦二食,聽到都令到我忍唔住流口水🤤。我哋仲order咗Salad和日本豬柳,邊食邊期待緊主廚為我哋炮製嘅龍蝦。

龍蝦沙律
火焰龍蝦