2022-06-01
西營盤最出名多Cafe☕️而呢間Cafe係我回頭最多次嘅🥰不論係食物同環境我都好鍾意🤍A Personal Tailor 係APT嘅全寫顧名思義可以俾你自選食材🥗揀自己鍾意食嘅配搭出專屬自己嘅午餐啱晒啲偏食揀擇嘅朋友們🤣🤣多元嘅配搭仲令你可以食極都唔厭👍🏻👍🏻加上Cafe環境簡約寧靜 唔經唔覺就會同朋友傾咗一個下午💆🏻♀️🥙Sandwich tailoring ($68)Sourdough + pesto + tomato + halloumi cheese + chilli con carne雖然佢哋聲稱係sourdough 但感覺同普通方包冇咩分別🙈但係都唔影響佢嘅味道👍🏻所有配料都好好食 點配搭都唔會有錯🤣Halloumi cheese唔係成日見到🥹🥹就係呢塊芝士搞到我成日都想返嚟食🍦Yogurt tailoring ($78)Plain + blueberry + granola + passionfruit有時都會喺呢度食早餐 一份輕盈嘅Yogurt bowl就非常之足夠💆🏻♀️Green yogurt base 非常杰身濃厚 👍🏻分量亦都非常之generous Fruit t
而呢間Cafe係我回頭最多次嘅🥰
不論係食物同環境我都好鍾意🤍
A Personal Tailor 係APT嘅全寫
顧名思義可以俾你自選食材🥗
揀自己鍾意食嘅配搭出專屬自己嘅午餐
啱晒啲偏食揀擇嘅朋友們🤣🤣
多元嘅配搭仲令你可以食極都唔厭👍🏻👍🏻
🥙Sandwich tailoring ($68)
但係都唔影響佢嘅味道👍🏻
所有配料都好好食 點配搭都唔會有錯🤣
Halloumi cheese唔係成日見到🥹🥹
就係呢塊芝士搞到我成日都想返嚟食
🍦Yogurt tailoring ($78)
Green yogurt base 非常杰身濃厚 👍🏻
分量亦都非常之generous
Fruit toppings 都好新鮮唔會係糖漿浸嘅🫐
食完之後隔一陣就會即刻有感覺🤣
Hojicha latte/ earl grey latte ($53)
除咗普通咖啡之外
仲有一啲比較特別嘅Tea latte