2016-05-10
水晶晶泰國餐廳我諗住試下新嘢點知就中伏喇,我試過好多間泰國餐廳,呢間食物一般無特別,但服務就有好大分別。明明入到去都見到大把位冇人坐,於是揀個人少D,濶落D既位,點知立即阻止我話唔俾,一定係都要我坐卡隆位。坐左入去之後叫左個海南雞飯食,一股水準,D雞斬到好碎,皮還皮,肉還肉;皮薄簿地ok, 但D肉就有少少鞋喇,另外我叫左杯青檸梳打,甜左D,麻麻地。因為我兩邊都有人,三個大男人坐埋一齊好窄,食飯食到你撞我,我又撞到你,我走果時仲好多位係吉架,間餐廳都唔知留返D位招呼D咩客人,就係唔可以體恤下我地呢D客人既心情嘛?最後結論係下次都係幫襯返好好招呼的其他泰國餐廳,一入去就有人同你講,請隨便坐,而且,係真正係俾你隨便坐架。