2019-04-07
差唔多兩年冇食過,今個星期六特登入火炭重溫,唔經唔覺已經食左有11年,由沙田商業中心開始光顧,到搬左去依家大排檔果到另外個舖位,再到依家呢個位,除左地點變,跟住時間一齊變仲有價錢,原來已經貴左咁多啦,唯一冇變係味道依然保持住。中午12點半到達好少人得三四枱客,坐低即刻落單,我必食係豬扒,可以配沙律,白飯,菜飯或者意粉,叫左一碟蒜蓉汁豬扒白飯,一碟黑椒汁豬扒菜飯,好快就上碟,是日例湯係粟米雪耳豬骨湯,出去其他茶記食野送嘅例湯我一概唔會飲,最多只會食哂啲湯渣,不過呢到我每次都會湯同渣都清哂嘅,有冇味精我唔識分,但唔似出面果啲得個咸味囉,真係似湯味,到主菜豬扒啦,豬扒唔怕un,而且切左做細細件,我唔鍾意一大塊過好難搞,蒜蓉汁好濃,我覺得食完會口臭好耐~黑椒汁辣辣地好好送飯,今日美中不足係杯凍奶茶,好啖口唔多濃,失手左,不過都唔大影響嘅,下次有機會會再黎食呀