2017-12-21
💁🏻九龍城-眾所皆知,泰國餐廳雜貨店林立。不過今次黎九龍城,唔係食泰國菜,而係去咗一間裝修好家庭式嘅cafe☕️🍵🥗門口比人既感覺真係好舒服,都係吸引我入去既原因之一🙆🏻入到去,有位好有禮貌既咖啡師哥哥招待我地,其實都睇到佢忙過不停,但都無忽略每一個客。餐牌選擇都多!當中見好多都用牛油果,選擇困難症既我喺咖啡師哥哥推薦下點左牛油果多士同春雞🐔牛油果🍳多士一上桌,已經好驚喜!牛油果以強勁既刀功切薄片再捲花!太陽蛋切開蛋黃,濃郁的蛋黃汁融入麵包,麵包上還塗上了自家製牛油果蓉,這樣一看,整份餐大概都用上了一整個牛油果!原以為這份量不多,但牛油果原來很飽肚🙌🏻🤤再來的春🐔更是念念不忘💕本身無咩特別期望,始終覺得點煮都係雞味~點知一入口,嘩!滑到好似BB雙手,無論係肶位家雞胸,都做到一致嫩滑入味!真心未食過咁好食春雞💕💕💕.係一入門口,見到放左幾個由咖啡師協會頒發既咖啡大賽得獎狀,我諗餐廳咖啡係唔可以錯過的。點左杯latte. 味道絕對係不可言喻既感覺。老實講,好多cafe沖咖啡都係用明治牛奶,呢間都係,一模一樣,但係佢奶味異常突出!仲打得好滑,冬天飲到芥呢杯,有種幸福感😊咖啡館仲有手沖咖啡,不過
餐牌選擇都多! 當中見好多都用牛油果,選擇困難症既我喺咖啡師哥哥推薦下點左牛油果多士同春雞🐔
牛油果🍳多士一上桌,已經好驚喜!
再來的春🐔更是念念不忘💕