2020-11-16 78 瀏覽
喺附近行完商場,就想食啲東南亞嘢食,行過見到呢間餐廳就入咗去。入到去就見到個裝修好Stylish,好清楚咁見到個老細好鍾意玩,生活都多姿多彩。牛肉船金邊粉(細)碗麵湯底濃郁,金邊粉幼身咁食落同喺越南食嘅船麵一樣,而配料就有芽菜、香葉、炸豬皮、肥牛、牛丸同埋牛腩粒。值得一讚嘅係佢嘅炸豬皮真係炸得好脆,咬一啖同埋啲麵食,個口感配合得好好,牛丸都有牛肉味。豬肉船金邊粉呢個麵湯底同牛肉嗰款唔同,配料轉左做豬肉片、豬肉丸同埋豬肚。豬肉片嫩唔韌,豬肚就幾爽。泰式炸魚餅一上枱就聞到好香嘅泰式香料味,食落會覺得辣辣地,就咁食都正。如果點埋枱面嘅甜辣醬,味道會更加豐富。豬肉串燒呢個串燒咬落好鬆軟,似係用左刀背剁過,加上個沙嗲汁真係好好食。花膠椰子燉雞湯椰子肉非常之多,再加上佢有好多花膠,女朋友覺得非常之養生。而且飲完唔口渴,應該真係冇乜味精。泰式奶茶飲落唔錯,但個人鐘意茶味再比較濃啲嗰種。

牛肉船金邊粉(細)

豬肉船金邊粉

泰式炸魚餅

豬肉串燒

花膠椰子燉雞湯

泰式奶茶
飲落唔錯,但個人鐘意茶味再比較濃啲嗰種。