2024-08-08
好耐無食自助餐啦💁🏻♀️難得今晚可以約齊成班朋友,一早BOOK定枱去📍九龍東皇冠假日酒店尚廚The Chef’s Table🌟睇中今期推出東瀛滋味嘉年華自助晚餐💡除咗有大家熱愛既日本美食🇯🇵仲有新鮮海鮮、生蠔、龍蝦、刺身、芝士凍盤、熱葷、甲羅燒、粉麵、甜品等等😆😆真係超多選擇,任飲任食足一晚夠哂滿足‼️‼️🔹冰鎮海鮮有我最愛既麵包蟹🦀蟹膏甘甜濃郁,蟹肉紮實飽滿,蟹味相當濃厚,稱為蟹膏之王紀對係當之無愧👏🏻仲有海水味十足又香甜既松葉蟹腳、彈牙黃金螺、肉質緊實有彈性既龍蝦鉗、鮮甜紐西蘭青口、爽滑鮮蝦、及肥美大蜆,海鮮迷如我實在食得相當滋味🤩🤩🔹即開生蠔成班朋友都好鍾意食生蠔,呢度可以任食即開生蠔真係爽!清甜肥美既生蠔食落好Creamy,爽甜又出色🦪🔹凍盤煙三文魚、凍火腿、煙三文魚伴魚子醬水牛芝士脆筒、德國薯仔沙律、大蝦雜果沙律、香辣大樹菠蘿沙律、中華沙律、帆立貝忌廉蟹肉醬、醉雞翼同我最愛既芝士拼盤,新鮮軟芝士軟滑濃郁🧀🔹水耕菜沙律多款爽脆沙律菜,可自行加入粟米、藜麥、橄欖、薏米、車厘茄、紅腰豆、紅菜頭、青瓜等,再淋上喜愛醬汁,DIY健康清新沙律,開胃之選🥗🔹日式美食肥美厚切刺身:三文魚、油甘魚
睇中今期推出東瀛滋味嘉年華自助晚餐💡除咗有大家熱愛既日本美食🇯🇵仲有新鮮海鮮、生蠔、龍蝦、刺身、芝士凍盤、熱葷、甲羅燒、粉麵、甜品等等😆😆真係超多選擇,任飲任食足一晚夠哂滿足‼️‼️ 🔹冰鎮海鮮
有我最愛既麵包蟹🦀蟹膏甘甜濃郁,蟹肉紮實飽滿,蟹味相當濃厚,稱為蟹膏之王紀對係當之無愧👏🏻仲有海水味十足又香甜既松葉蟹腳、彈牙黃金螺、肉質緊實有彈性既龍蝦鉗、鮮甜紐西蘭青口、爽滑鮮蝦、及肥美大蜆,海鮮迷如我實在食得相當滋味🤩🤩 🔹即開生蠔
成班朋友都好鍾意食生蠔,呢度可以任食即開生蠔真係爽!清甜肥美既生蠔食落好Creamy,爽甜又出色🦪 🔹凍盤
煙三文魚、凍火腿、煙三文魚伴魚子醬水牛芝士脆筒、德國薯仔沙律、大蝦雜果沙律、香辣大樹菠蘿沙律、中華沙律、帆立貝忌廉蟹肉醬、醉雞翼同我最愛既芝士拼盤,新鮮軟芝士軟滑濃郁🧀 🔹水耕菜沙律
🔹日式美食
肥美厚切刺身:三文魚、油甘魚、馬刀貝、帶子、天使粉紅蝦,另有冷麵、壽司卷物,款式都頗多🍣 🔹粉麵
試咗碗木魚湯底配牛肉片既鳥冬,牛肉片嫩滑多汁牛味超濃,木魚湯鹹香清甜,配埋彈牙鳥冬,忍唔住食哂成碗🍲 🔹熱葷
主打日式美食,如豚肉生薑燒、照燒鯖花魚、日式醬燒帆立貝、日式茄子燒、煎雞肉串等,岩哂我口味🙌🏻推介熱辣辣蒲燒鰻魚飯,外層燒至金黃酥脆,魚肉軟滑鮮嫩!
另有紐西蘭燒肉眼、烤羊架、燒豬鞍、清蒸比目魚、香煎和牛粒、杏片蝦肉蟹鉗、燴忌廉雞肉、烤翠玉瓜香菇、娘惹將燒牛腩等,每款都試咗,最愛清蒸比目魚,雪白肉質細膩滑嫩,油香滿滿🐠
仲有印度薄脆、印度海鮮咖喱、匈牙利燴牛肉等,味道濃香,風味十足🇮🇳 🔹湯品
有齊中、西湯,合掌瓜煲唐排同蘑菇忌廉湯,食完一輪飲返碗熱湯就岩哂🥣 🔹天婦羅
師傅即場炸天婦羅,入口熱辣辣,外層炸粉厚薄適中,夠哂香酥🍤 🔹滷水拼盤
估唔到呢啲連滷水拼盤都有!滷得夠入味,鹹香出色👏🏻 🔹甲羅燒
期間限定嘅格羅燒今日有幸食到!侍應會放低一個小火爐,可以自行DIY親手炮製,有得食又有得玩,夠特別!將鵪鶉蛋、蟹膏拌勻,烹煮數分鐘即可食用,配香脆多士啖啖豐腴滋味✨ 🔹芝士焗龍蝦
呢度仲有我最愛嘅芝士焗龍蝦🦞面頭淋上鹹香芝士醬,配以爽滑彈牙嘅龍蝦肉,滋味滿分💯 🔹 甜品
甜品區包羅萬有❤️有各式精緻甜品、蛋糕、即製法式班戟、Häagen-Dazs雪糕、生果及朱古力噴泉等等!
等我重點推介幾款心水甜品比大家💁🏻♀️
💛菠蘿椰子奶凍
💛八款口味Häagen-Dazs雪糕🍦有齊人氣比利時朱古力、焦糖脆餅、夏威夷果仁、士多啤梨,仲有曲奇雲呢拿、抹茶、芒果、雲呢拿,仲可以加上心水配料,整返個ice-cream platter🤣🤣
💛即製法式班戟可選Lotus焦糖脆餅、草莓、香蕉可選,餅皮充滿蛋香,軟熟煙韌,內餡再加入香甜忌廉,相當出色💯
💛原桶豆腐花、蛋撻
💛 芒果千層酥、藍莓芝士蛋糕、日式布丁燒、櫻花水信玄餅
💛新鮮切件生果,包括火龍果、菠蘿、哈密瓜等,仲可以配朱古力噴泉,有得食又有得玩👏🏻 🔹飲品
提供自助冷/熱英式紅茶、咖啡、果汁,鐘意飲酒嘅朋友,可加$58/位無限暢飲汽水、啤酒🍻或加$98/位升級無限暢飲紅白酒🍷 💰東瀛滋味嘉年華自助晚餐
👉🏻星期一至四成人$598/位、長者$518/位、小童$418/位,網上商店預付可享75折優惠。
👉🏻星期五至日、公眾假期及前夕收費成人$638/位、長者$558/位,小童$458/位,網上商店預付可享8折優惠。