2021-05-12 1060 瀏覽
話說係九龍灣做野食既野通常都係嗰幾類,唔係碟頭飯就係cafe,冇咩新意,最近就見到間十三么車仔麵新開,難得係九龍灣見到有新店鋪開業就當然要去試一試佢。十三么車仔麵呢個名我都有聽過但係一直都冇試過而家九龍灣都有咁就完全岩晒我,我就可以有充分理由去食新野。入到去十三么係差唔多全自助形式去點菜,係張紙到寫好要咩再交去水吧,店員會俾個麻雀你,當有食物嗰陣店員就會叫你個麻雀花式去叫你拎餐十分有趣。咁我就夠左個糖心蛋,牛脷同埋蝦卷現粗麵。先講下個煎蝦卷,佢煎到好香但係個蝦味又好突出之餘又唔會太咸,十分好食不過份量有啲小。個牛脷就係我十分推薦,好香好有牛味而且又唔會整到好硬,份量又多完全係可以食得飽。至於個糖心蛋又係可以有流心效果,整得十分精緻。
三餸車仔麵
2021-05-07