4天前
係九龍灣附近返工,之前同朋友食過呢間台灣菜嘅另一間分店非常高質,於是放工帶老公試吓😬餐廳裝修簡約、地方寬敞,位於德福廣場鄰近九龍灣港鐵站,交通好方便,餐廳為我哋安排到闊落的卡位,坐得好舒服,餐牌有好多傳統得來又創新嘅台灣菜式,於是我哋就每樣菜式都試吓👍🏻奶油芋泥肉鬆起司蔥抓蛋餅卷:外脆內軟嘅手抓蛋餅,內裏既芋泥香甜幼滑,配上肉鬆起司,味道非常之正甜醬香蔥油豬軟骨滷肉飯:前菜有手帕青瓜同醃蘿蔔,清甜爽口好開胃,豬軟骨軟滑多汁而且好入味,醬汁甜甜地而且充滿蔥油嘅香味,配埋香口嘅滷肉飯一齊食好正👍🏻配菜仲有新鮮爽脆嘅炒椰菜同滷蛋👍🏻滷肉燙青菜:滷肉香而且好多肉汁,配埋清甜爽脆嘅青菜一齊食味道好夾👍🏻牛滋味(牛筋肉、蜂巢牛肚、百葉豆腐、白蘿蔔、唐生菜配手打烏冬):來到燈籠滷味,當然要試吓佢嘅招牌菜滷味😀配料勁豐富,牛筋香濃軟滑有彈性,牛肚香得來好有口感,豆腐軟滑Q彈,唐生菜同埋蘿蔔都好新鮮吸收晒滷水汁嘅香味,烏冬煙韌彈牙,配埋滷水湯汁一齊食好正😊
奶油芋泥肉鬆起司蔥抓蛋餅卷:
甜醬香蔥油豬軟骨滷肉飯: