2018-06-25 242 瀏覽
好耐冇去九龍城食嘢開始有啲想食泰國嘢於是就男朋友去咗九龍城啦唔知大家有冇聽過倪姐依間泰國餐廳呢啲嘢食出名大啲又平所以好抵食想食正宗泰國嘢嘅朋友仔都可以黎依度試吓㗎我個人就比較鍾意食一啲重口味嘅食物,嗰日我就叫左一個豬頸肉船河。佢算非常知足了足料,有齊正宗船河嘅味道,酸酸鹹鹹加埋少少辣非常之開胃。個豬頸肉都非常之出色,好香口,好入味。加埋啲粗口粉,口感一流。我同我男朋友都非常之鍾意食咖喱,於是就叫咗個秘製牛腩咖喱大家兩份一齊食。咖喱撈飯本身就係冇得輸,個咖喱嘅嘢香味非常之濃烈,鍾意食嘢香咖喱嘅朋友一定要試一試,一邊嘅牛腩洋蔥薯仔都非常之入味,真係會食到停唔到口。咖哩咁正我地都決定嗌多樣野去配佢,就係蒜蓉包。呢隻包唔係出面果啲用法包做,而係用啲軟熟嘅面包,蒜蓉同牛油味都好足,面頭同邊位都好脆,呢隻包嘅好處係可以完全索曬啲咖哩汁,尤其係呢度啲咖哩汁咁正。另外我地仲嗌左酸辣盲鰽魚,個汁嘅味道酸酸甜甜,十分開胃,我同我女朋友食完一口又一口,條魚嘅細骨唔多, 好多都大骨,魚本身都好肥美,同埋條魚係十分之滑,唔會有血水又或者太熟,唔怪得菜單上都寫係秘製。我地仲叫左杯珍多冰,唔同坊間飲落好粉,而知椰味
唔知大家有冇聽過倪姐依間泰國餐廳呢
啲嘢食出名大啲又平所以好抵食
想食正宗泰國嘢嘅朋友仔都可以黎依度試吓㗎

我地仲叫左杯珍多冰,唔同坊間飲落好粉,而知椰味同質感係十分濃厚同豐富,裡面嘅配料唔會太碎同太軟身,食落係有質感好煙韌,但最鍾意係有大樹菠蘿係入面,好香甜又有咬口。我相信出面未必咁易搵到一杯咁有質素嘅珍多冰。