2024-06-20
懶惰唔想煮飯,又去小曼谷買個外賣返去做晚餐。🥄香葉肉碎蝦膠皮蛋 $140蝦膠非常之彈牙,配上皮蛋,口感嘅層次好豐富,外彈內軟,如果可以配埋酸酸甜甜嘅醬就更加惹味!🥄鮮菠蘿雞肉炒飯 $100雖然我係叫外賣拎返屋企食,但係佢個飯底就算耐咗都依然粒粒分明,唔會一變成一舊舊。雞肉非常嫩滑,唔會炒到過熟,而且菠蘿味好出,啱晒我呢啲鍾意食菠蘿嘅人。🥄泰式鮮蝦炒金邊粉 $110我特別鍾意食金邊粉,佢嘅金邊粉酸酸甜甜,非常之開胃惹味,配上花生碎,令到佢更加有口感。入面仲有兩隻大蝦,非常彈牙,加分!🥄馬拉盞炒椰菜苗 $110非常入味,而且唔會太腍,有時好怕有啲餐廳整嘅椰菜苗會苦,但係依間一啲都唔苦,證明係幾新鮮。雖然加咗好多調味料同配菜落去炒椰菜苗,但係都唔會遮蓋住椰菜苗嘅鮮甜。📍小曼谷泰國美食 (南角道) (九龍城)九龍城南角道9-11號地舖
🥄香葉肉碎蝦膠皮蛋 $140
🥄鮮菠蘿雞肉炒飯 $100
🥄泰式鮮蝦炒金邊粉 $110
🥄馬拉盞炒椰菜苗 $110
📍小曼谷泰國美食 (南角道) (九龍城)
九龍城南角道9-11號地舖