2024-11-07
呢份精選二人套餐真係有心思,每道菜都別具特色,由頭盤到甜品,配搭得宜又有層次。煙三文魚凱撒沙律係一道輕盈而且帶點鹹香嘅開胃菜。三文魚煙燻得啱啱好,唔會過鹹,配上新鮮爽口嘅羅馬生菜,再加上凱撒醬,口感層次分明。🥗北海道帶子松露野菌意粉可以話係套餐嘅亮點。帶子煎得剛剛好,表面微微焦香,而內裡保持嫩滑多汁,配上香濃嘅松露醬同埋新鮮嘅野菌,整體味道非常豐富。意粉煮得軟硬適中,每條麵都吸收晒松露醬嘅香氣,口感濃郁但唔會過份油膩。🍄到咗澳洲肉眼牛扒,呢個係五分熟嘅煎法,表面煎得啱啱好,帶出焦香,但內裡仍然保持粉紅色,入口軟嫩多汁,牛肉味道濃郁,非常滿足,配埋少少黑椒醬,提升味道之餘又唔會蓋過牛肉嘅原味,真係無得彈。🥩甜品方面,造型精美,味道上平衡得好,唔會過甜,食完感覺相當滿足。🍰飲品方面,蜂蜜柚子茶同冰果茶都好清新,蜂蜜柚子茶酸甜適中,透心涼,冰果茶果味濃郁,口感輕盈。🍹