2019-03-05 477 瀏覽
二月份團拜一浪接一浪,在二月底終於約到班舊同事去沙田搵食,原本想食嘅陳根記搬離左禾輋無咁方便,最後揀左沙田炑八韓烤。平日夜晚唔係好多人,安排我地8個人坐埋一邊唔會嘈到人(希望無打擾到其他人啦),舊同事見面最啱講舊屎,開心唔開心嘅都係話題,全部變成笑料一則。其實嗰晚都係講多過食,我地食左以下食品:✨豬腩肉大大件自己剪黎燒,不過無味有點失望✨護心肉豬肉類但樣似牛肉,有醃過食落淋淋地,燒過更加野味✨薄牛舌每邊燒幾秒就可以食,喜歡牛舌濃郁牛味✨牛小排牛肉和油脂分怖比例完美,以燒烤烤熟,小許咬口有少少牛肉味✨八爪魚全隻八爪魚,燒起黎一路收縮,感覺好殘忍咁,好彩有朋友代燒,味道超級好,好想再encore✨蝦一般貨色可食可唔食✨原味炸雞原本係想叫有醬的炸雞,可能大家誤會左侍應出原味比我地,食左少少都比較鞋口,味道一般可以不吃✨韓式炒粉絲無影到相,味道尚可✨沙律夠新鮮,可以減低食肉的油膩感總括黎講最好味係護心肉和八爪魚,至於芝士粟米和雞蛋、泡菜、芽菜、生菜任食,依餐每人大約160元,人多可以試多啲款,價錢合理夠晒抵食,最重要係一班朋友嘻嘻哈哈又一晚,希望下次再見唔使十年後啦。

其實嗰晚都係講多過食,我地食左以下食品:

✨豬腩肉
大大件自己剪黎燒,不過無味有點失望

✨護心肉
豬肉類但樣似牛肉,有醃過食落淋淋地,燒過更加野味

✨薄牛舌
每邊燒幾秒就可以食,喜歡牛舌濃郁牛味

✨牛小排
牛肉和油脂分怖比例完美,以燒烤烤熟,小許咬口有少少牛肉味

✨八爪魚

✨蝦
一般貨色可食可唔食

✨原味炸雞

✨韓式炒粉絲
無影到相,味道尚可

✨沙律
夠新鮮,可以減低食肉的油膩感

• 護心肉
  • 八爪魚