La Parrilla Steakhouse

2024-10-12 715 瀏覽
朋友生日月決定帶佢食好西,二訪呢間阿根廷扒房~!☺️☺️Hanger 🥩今次叫呢個Hanger封門柳,揀咗medium,一上菜就見到非常吸引,外層烤到焦脆,而入面肉質勁粉紅。Even係用鐵板上,但肉質依然係好嫩好多汁~ 同之前一樣都有六款醬汁可以點,有honey mustard、BBQ醬、洋蔥忌廉同香草橄欖油等,可以一次過試到唔同口味,不過我個人都係覺得就咁食都非常不錯!Beef Steak Tartare前菜叫咗個牛肉他他,牛肉鮮嫩仲有另外加入香蔥,配埋魚子醬同醬汁, 再同烤到香脆嘅多士一齊食,令到口感更加豐富😚Chicken Alfredo🐔意粉煮到岩岩好,重點係仲要好掛汁同creamy,但又唔會話特別漏, 我同朋友2個人KO一盤完全冇問題,雞肉係用咗雞胸肉,最怕就係會乾爭爭同硬梆梆,但完全唔會,而且雞肉仲有另外落香草醃,所以食落係鹹香的~Gunner飲品方面,揀咗充滿薑味嘅Gunner,有Ginger ale, Ginger beer同bitters調製嘅mocktail,味道可以再濃啲會更加好~
朋友生日月決定帶佢食好西,二訪呢間阿根廷扒房~!☺️☺️

Hanger 🥩

Beef Steak Tartare