2022-07-14
朋友生日想食鐵板燒,揀咗呢間bookmark咗好耐嘅餐廳。餐廳以前做鐵板燒放題所以長期爆滿,今次早幾日預約已經留到鐵板燒座位。餐廳喺五星級酒店入面,環境高級優雅,鐵板燒座位私隱度高。點了海鮮鐵板燒午餐$500,因為有Marriott餐飲會籍嘅關係有75折。頭盤刺身新鮮質素高。五星級酒店來講,海鮮食材比較普通,有虎蝦、帶子、三文魚、銀鱈魚,主要係冰鮮並沒有生猛或貴價食材。但勝在現場即整即食,烹調發揮得不錯,味道有中上水平。虎蝦鮮甜又彈牙😋帶子似係日本急凍帶子,非新鮮元貝炒飯超大碗又夠鑊氣。我地兩個女仔都成碗食晒。套餐份量好足,可惜冇包甜品美中不足。甜品要另外單點約$100,可免費加生日牌,我哋最後冇叫到。有Marriott會籍折扣和現金券嘅關係,埋單一共$700兩位,性價比超值。整體環境同服務都好加分,同朋友坐足一個下午冇趕我哋走。
餐廳喺五星級酒店入面,環境高級優雅,鐵板燒座位私隱度高。
虎蝦鮮甜又彈牙😋
帶子似係日本急凍帶子,非新鮮元貝