2022-12-21 112 瀏覽
冇諗過一間文青Cafe,睇落唔算大間,但五臟俱全,又有中式又有西式選擇。見到黃金雞柳,一定有鹹蛋黃,已經吸引到我!食落去鹹蛋黃炒得好入味,感覺有少少鹹蛋黃起沙起泡嘅效果,絕對係因為炒嘅時間拿捏得好。加上,雞柳外皮都好脆口,雞柳肉質都好嫩,值得再食!小食已經咁好食,而主食叫咗個三文魚大蝦粉紅汁意粉。見到三文魚粒粒都唔細舊,而大蝦成舊剝殼,蝦尾都剝埋,真係好細心~雖然三文魚唔算好入味,但係值得一讚係大蝦好滑身,有返咁上下質素嘅蝦~成碟意粉啲汁都好夠,意粉烹調時間剛好,加上少少蕃茄仔點綴,更開胃!睇Menu已經比咕嚕肉定食吸引咗,上菜嗰陣果然冇令我失望!大大嚿咕嚕肉,見到甜酸醬鋪滿喺咕嚕肉到,咬落去仲要係脆口。呢啲真係要趁熱食,凍左咕嚕肉嘅皮同肉就會容易啲分離,口感會打左折扣~另外,小食有麻辣蓮藕同雲耳,唔好睇小細細盤嘅配菜,醃製得幾好食,搞到我全部食晒,絕對有花過心思去烹調同處理甜品叫焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫,賣相好吸睛。窩夫唔係脆口個款,同埋都唔會有特別味道係內涵,相對普通。不過佢有雪糕同埋焦糖香蕉仲有咖啡果凍做個小配搭,係一個唔錯嘅配搭。最後兩杯飲品,都係熱呼呼嘅奶類特飲,分別係熱焦糖

最後兩杯飲品,都係熱呼呼嘅奶類特飲,分別係熱焦糖朱古力同抹茶鮮奶。而家寒冷嘅天氣,再飲完呢杯野飲,感覺好溫暖,味道令人叫甜入心!