2018-05-24
👁🗨 $298晚市套餐 (不加一)💲298👈🏻首先一離就有兩碗蜆肉麵豉湯同四款刺身,包括三文魚四片,帶子四片,甜蝦四隻同埋北寄貝刺身兩片,吾好睇佢係小店,呢度既每一款刺身都幾新鮮,而且份量又多😎三文魚刺身肥瘦適中,北寄貝吾會太韌,甜蝦同帶子都非常鮮甜🤤👈🏻之後就有三文魚手卷兩件或者海膽壽司兩件比你揀,因為食左三文魚,所以就叫左個海膽壽司,估吾到海膽既份量都幾多,仲要冇任何異味,容易入口,係新鮮既特徵🤗👈🏻第三樣揀左蟹子沙律🥗比起和風炒雜菜同芝士野菌來得吸引,大大碗蟹子沙律,沙律醬香之餘,入面又有大量蟹子,非常足料😎👈🏻第四樣係四隻吉列炸蠔😍因爲呢日對和風炸餃子同芝麻雞翼冇咩興趣,就揀左炸蠔啦😇四隻吉列炸蠔上到枱都仲係熱辣辣,炸得非常香口,重點係冇雪藏味道👈🏻再之後就有燒汁牛仔骨,鹽燒豬頸肉同鹽燒鯖魚三個選擇比你揀,我就揀左鹽燒鯖魚,落埋檸檬汁一齊食,更加好味,鯖魚既骨吾算多,冇腥味,重點係咸度岩岩好,食鹽燒最怕咸到食吾倒🙃👈🏻最後係和風牛肉鍋同豚肉鍋兩者中,揀左和風牛肉鍋,可以選擇碗飯或者烏冬,感覺配烏冬係最夾既,所以就揀左烏冬底,烏冬幾滑身,吾係帶有酸味既果款😇鍋中間有隻生蛋,撈埋
👈🏻最後係和風牛肉鍋同豚肉鍋兩者中,揀左和風牛肉鍋,可以選擇碗飯或者烏冬,感覺配烏冬係最夾既,所以就揀左烏冬底,烏冬幾滑身,吾係帶有酸味既果款😇鍋中間有隻生蛋,撈埋落個湯底度更加惹味,牛肉就係普通肥牛,但係份量算多
🔛 整體評分(7.5/10)