2023-05-07 189 瀏覽
今日途經九龍城,見到一間餐廳俾佢嘅外型吸引住,Wow 原來係食西班牙菜,在未有選擇困難發作之前,決定一試這間餐廳。進入餐廳感覺好溫暖和舒服,啱晒我今日嘅心情🍷一人之境🍷即點咗以下食物🥂Spanish Ecmxtra Virgin OilTomato Bread西班牙覽油蕃茄麵包#新鮮蕃茄調校出來的醬汁,非常啱口味,本身不太愛加醬汁的我,全碟醬汁被K.O.Picanha with Anchoviessalsa Verde牛臀扒配西班牙式鳀魚青醬Picana De Ternera Con SalsaVerde De Anchovies#牛臀鮮甜加特別調教的醬汁,恰到好處Mojito#配合-杯清新的Mojito,成為今天的-人之境😙😙 孤獨並非必然孤單,一人獨處反而是自然自在的生活狀態。 帶出一個人的孤獨但不感寂寞,一個人的寂寞但有自由。Canele..卡納蕾小洒桶蛋糕Bizcocho De Burdeos#好味可麗露,外面脆卜卜,裏面煙煙韌韌,配Latte ☕️-流嚟緊母親節,帶阿媽過嚟也是不錯的選擇

進入餐廳感覺好溫暖和舒服,啱晒我今日嘅心情🍷一人之境🍷

即點咗以下食物🥂

salsa Verde
牛臀扒配西班牙式鳀魚青醬
Picana De Ternera Con Salsa
Verde De Anchovies
#牛臀鮮甜加特別調教的醬汁,恰到好處

Mojito
#配合-杯清新的Mojito,成為今天的-人之境😙😙

Canele..
卡納蕾小洒桶蛋糕
Bizcocho De Burdeos

嚟緊母親節,帶阿媽過嚟也是不錯的選擇

2023-04-29
  • 西班牙覽油蕃茄麵包