2023-10-15 59 瀏覽
平時去海之戀都冇點行上3樓,原來呢層都有啲野食。門口大大隻馬騮仔又有啲日式居酒屋嘅感覺🔅二人餐A$ 398▪️青蘋果蟹籽沙律味道爽脆清甜,開胃▪️蟹膏豆腐小小一口,嫩滑又濃厚▪️燒鱈魚乾燒到好薄脆,佐酒一流▪️清酒煮蜆上碟就已經好吸睛😍包裝到禮物咁💝,將熱氣鎖住係入面,食嘅時候先拆禮物,勁有心思。湯汁入味,蜆肉新鮮▪️鐵板牛柳配芥末籽成個餐最吸引都係呢塊牛扒。因為坐吧枱,鐵板就係前面,可以睇住師傅燒🤤香味四溢!脂肪比例平均,肉質軟嫩,就算唔蘸醬汁食都好入味▪️馬騮仔炒飯炒飯粒粒分明好有鑊氣,入面仲加左唔少魷魚同帶子肉,幾足料,味道唔會太濃▪️朱古力雪糕窩夫配馬卡龍味道正正常常。見到其他枱仲寫埋Happy Birthday,擺盤唔錯▪️黑松露香草牛油焗雜菌$88黑松露大大啖,用上錫紙焗盤,一打開就聞到好香,仲有蟲草花係入面🤩比較特別嘅雜菌▪️白桃濁酒$68酒味唔算太出,比較似白桃果汁,size較的骰▪️蘋果梳打$48400蚊個二人鐵板燒係香港真係勁少見,質素同環境都唔差,唔怪得平日都坐滿,搵日要黎試下lunch

🔅二人餐A$ 398

▪️青蘋果蟹籽沙律
味道爽脆清甜,開胃

▪️蟹膏豆腐
小小一口,嫩滑又濃厚

▪️燒鱈魚乾
燒到好薄脆,佐酒一流

▪️清酒煮蜆

▪️鐵板牛柳配芥末籽

▪️馬騮仔炒飯

▪️朱古力雪糕窩夫配馬卡龍

▪️黑松露香草牛油焗雜菌$88

▪️白桃濁酒$68
酒味唔算太出,比較似白桃果汁,size較的骰

▪️蘋果梳打$48