2024-06-01
今日去左紅磡食呢間韓國菜。我地叫左野食後好快就有四個小菜,包括泡菜,醃蘿蔔,甜薯仔同波菜。四個小菜都幾好味,我尤其鍾意薯仔!我地叫左一隻醬油蟹,咁啱做緊優惠,所以都好抵食。個醬油蟹食得出好新鮮,真係不得了,鮮甜惹味,食完仲想食!浸喺特製嘅醬油度醃製,蟹肉鮮嫩多汁,醬油嘅鹹香同蟹肉嘅鮮甜完美融合。 我地叫左韓國燒肉set C,喱到既韓國燒肉就用全碟拼盤上,夠哂方便。燒肉拼盤包含肥牛、牛仔骨、豬肉和雞肉,同各種配菜。值得一提係呢到既牛肉肉質鮮美,口感豐富,夠哂油份。 我地仲Order左支啤酒試下,與其他國家啤酒相比,韓國啤酒苦味更淡,甜味更重,泡沫更豐富,爽啊! 喱到個老闆娘仲會同客人傾下計,相當有人情味,令到整餐飯更好味。