2019-05-12
南山雪糕(C+屋)位於南山邨入面既邨屋雪糕店 以高品質雪糕同街坊價聞名 吸引唔少學生同街坊幫襯 我就係其中一位被佢大大力吸引住既學生喇雪糕價錢方面非常親民 完全係學生都afford得起 (單球$6; 雙球$12; 細cone$7.5; 珍寶cone$9.5; 雙球跟cone$15.5) 而味道更加多達33款!!!!! 一定有一款岩你次次都會想嗌蜜瓜同嵐山豆腐味 因為蜜瓜雪糕清新得黎唔會有陣好假既甜味 而嵐山豆腐雪糕既豆腐味香濃得黎唔會太甜今次同朋友黎食 梗係每人嗌個雙球share黎食啦 我哋分別嗌咗 泰國榴槤同嵐山豆腐 同埋 薄荷碎朱古力同韓國䄂子泰國榴槤食落好似食緊原舊榴槤咁 好好味 大力推介!! ;嵐山豆腐有住濃郁既豆腐味 有清新既感覺 ;薄荷碎朱古力 就有兒時既味道 粒粒朱古力碎更添口感 ;最後 韓國䄂子 有住韓國䄂子茶既味道 完全冇令人失望小小建議係 揀雪糕不防揀 一濃味、一清新 既雙球組合 清新/味淡既雪糕可以中和味濃/較甜既雪糕 味蕾就有不一樣既衝擊啦