2024-12-14 99 瀏覽
上星期日終於食到位於銅鑼灣既日本人氣甜品店「Gariguette✨」,尼間日本過江龍,超人氣打卡美食 GARIGUETTE 拿破崙Mille-pressé真係令人驚艷🥂,我平時已經好鐘意拿破崙既口感,佢哋既拿破崙絕對係再高層次。👍個人最喜愛既宇治抹茶士多啤梨拿破崙,京都宇治抹菜製成既吉士忌廉,加上新鮮美味既士多啤梨,再配合紅豆及麻薯,口感非常豐富,有著不同層次,不同酸甜度,再加上拿破崙既酥脆,令人一食難忘。🍀另一款招牌原味士多啤梨拿破崙,充滿鮮甜美味嘅士多啤梨,配上吉士醬,輕盈好味。令人食完再想食。Gariguette真係令人一試愛上,下次一定要食埋佢其他嘅口味款式。👍🏻