2024-03-12
今日再嚟到中環食Porterhouse,今次嚟食餐廳嘅weekend brunch。-個brunch主打海鮮,東莞有各式各樣嘅新鮮海鮮可以選擇,分別有蠔、龍蝦、蟹腳、蝦、螺,食材都幾新鮮,食落彈牙,不過蠔相對較為瘦細,味道方面都比較鹹左少少。另外仲有個龍蝦蟹肉包,入面個餡非常豐富,食落味道幾唔錯,幾有層次感。-跟住隔離烤肉區有龍蝦牛肉豬腩肉,龍蝦係芝士焗嘅,芝士味濃郁,特別好食。而牛肉同豬腩肉就較為肥膩左少少,不過味道都幾唔錯。另外仲有個熱溶芝士,可以自己夾d薯條,然後餐廳店員會將邪惡嘅熱溶芝士刮落薯條度,勁吸引。-除此之外,仲有個特別嘅意粉,會有個廚師standby隨時為客人烹調意粉,意粉、配料、味道都可以選擇,我地揀左辣蕃茄龍蝦肉蜆肉意大利粉,個汁辣辣地好惹味,意粉彈牙有口感。。
。