今日比朋友拉左去葵芳打卡仔行下outlet見到有 #辦館lof10 見門口幾靚就試下❤️露荀蟹肉白汁配長通粉 $108🦀一上碟 就覺得擺盤好靚 有d香草🌿喺碟面 感覺好清新同埋其實佢蟹肉都算好多 加埋白汁係我嘅最愛 🥰見到個賣相都幾少汁咁 心諗唔會乾掛但一食落口 好好味呀 長通粉嘅硬度啱啱好 配埋勁creamy既汁😋😋真係覺得好滿足 一定會再叫呢個餐👍🏻紅酒燴澳洲和牛臉頰配薯蓉$148🐮啲牛肉勁香勁軟淋就連配菜都覺得好好食 🤤唔知係咪廚師好俾心機去炆牛肉所以啲牛肉 配菜係索晒啲汁🥕🌽而且啲汁係甜甜地 食完都即刻覺得個人係Sweet左❤️餐湯 (跟餐送)🥣餐湯落左少少芹菜因為我自己唔食芹菜 但朋友呢就話好飲所以我俾埋佢飲🤗棉花糖朱古力$44 (跟餐半價)🍫杯嘢飲勁開心勁靚 影相真係一流因為老闆冇特別去加糖 🍭所以飲落去呢就唔甜加埋啲棉花糖粒粒 好似食咗個甜品咁🍮紅豆鮮奶抹茶$42 (跟餐半價)🍵呢杯係朋友叫嘅佢話抹茶味香濃 有少少甘甘地紅豆份量比較少但係整體都好OK 甜度唔太甜 啱晒唔飲甜野嘅人😉#葵芳 #cafe#台式#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱古力#咖啡#辣野#薄餅#意粉#据扒#台
今日比朋友拉左去葵芳打卡仔

佢話抹茶味香濃 有少少甘甘地
紅豆份量比較少
但係整體都好OK
甜度唔太甜 啱晒唔飲甜野嘅人😉

#葵芳 #cafe#台式#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱古力#咖啡#辣野#薄餅#意粉#据扒#台灣#掃街#cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食