2008-02-05 7 瀏覽
星期六去完喜百合飲茶,走的時候爹地媽咪見到這間酒樓,話几靚,於是終定星期日再黎Megabox試這間. 我星期日早上打電話黎book位,侍應話booking已經滿晒!當我地1點正黎到Megabox時,就直上13樓試吓有無位,點知其實根本上都唔滿,仲有几張枱, 外面的”知客”定係部長(唔清楚,因為佢都係著黑色制服)無咩禮貌, 笑容更加免問啦! 同佢講咗兩次話四位都無反應, 都唔知係代表叫我地等定係可以入去. 過咗一陣, 佢好似叫我地入去, 但完全無同我地講边張枱, 我地几個傻傻地咁跟住去睇吓, 佢都無主動講一句說話, 最後只係手指住一張枱話”嗰張”.入到去,裝修係唔錯, 但枱放得好密, 好嘈! 侍應招呼唔係好週到. 佢地仲有一碟前菜一定要客人要的, 但侍應交代得唔清楚, 原來有得選: 皮蛋, 花生或青瓜, 價錢好似係$15一碟, 我家兩老可能唔太明白可以有得選, 就只接受咗侍應手上的青瓜, 後來我想食皮蛋, 叫侍應換啦, 嗰個侍應態度好差, 黑晒面口中唸唸有詞, 今時今日咁既工作態度……唉! 佢大可以話無得換呀!點心有五折, 價錢折後同中價酒樓差唔多, 味道都無咩特別, 我地四個人叫咗7個

點心有五折, 價錢折後同中價酒樓差唔多, 味道都無咩特別, 我地四個人叫咗7個點心1個窩米, 埋單$220, 唔算貴, 但我地唔會再有下次, 因為服務實在太差, 不但侍應面口差, 加水同執枱的主動性亦好差, 有几次要我地叫侍應佢地先識執枱!