2023-03-30 472 瀏覽
今晚約左朋友去APM行街,見到呢度冇乜人排隊,結果就揀左這間。今次各人各自揀咗一款碗。。俺流男盛拉麵 ($89)當諗緊唔知點咩食嘅時間,不如就揀一個大雜燴,樣樣都有。。香濃豬骨湯底,麵入面加有大量配菜: 蔥,菠菜,筍,還有小小柚子皮碎,柚子味好清香好突出。兩塊叉燒,二件厚身大炸雞,仲有一隻流心蛋, 流心蛋口感唔錯,只係隻蛋有少少凍,拉麵份量比出面食的多,面有少少鹼水味,但係都係好有口感彈牙。整體份量夠多,一定夠飽。可惜,湯如舖頭名一樣” 鹽” 有啲鹹,多飲兩啖湯後需要飲多少少水。豚肉盛合濃湯拉麵 ($89)呢碗就係豬肉大合體 ( 有豚肉,豬頸肉,豬腩肉)香濃豬骨湯底,麵入面加有大量蒜片,蔥,筍,柚子皮碎,叉燒同豬頸肉一般,豬腩肉,三份一大肥膏,太油膩好易食滯咗,我食咗一半就飽咗。湯底濃郁,有啲鹹,可能對呢間舖頭期望值有啲高,有少少失望。

俺流男盛拉麵 ($89)

豚肉盛合濃湯拉麵 ($89)