每個月都好期待閨蜜👭之約今個月由我發板帶好姊姊去食日式燒肉,在開飯揀左和匠,因為貪佢近地鐵站而且兩個都好耐無食燒肉,我地前世應該同牛有仇去到和匠都算幾大間,日式裝潢😍而且座位非常之寬敞舒適,而且d烤爐都幾大個,而同埋勝在無乜燒烤味我地先睇餐牌,又問問店員有甚麼推介,最後揀左牛魔再現,同埋加幾個燒物牛魔再現分別有:😋日本國產A4和牛肉眼: 店員提議我地只需要將和牛肉眼燒大約5秒😌跟店員意見☺️真係入口即溶,油份亦都無走失,加點柚子汁,味道更出😍美國prime牛小排: 呢款就有另一種口感,唔單止皮脆肉嫩,而且油份溶在口中美國prime牛角切: 牛粒燒得兩邊脆時,感覺中間位置軟,牛味甚濃,肉汁豐富豚腩肉(鹽燒) : 油脂分佈均勻,肉質柔嫩,而且豐富肉汁,食起上黎夠滑潤不澀,口感細嫩好食😋特大緬甸虎蝦: 當店員拎來時,真係嘩嘩聲呀因為真係好大隻蝦,雖然咁大隻,但係肉質彈牙又爽滑,蝦味好濃郁,蝦羔亦都好豐富😋😋三文魚籽海膽炒飯: 兩個大食漬,唔夠飽🤪所以點埋呢個炒飯,當店員遞過黎果陣,已經聞到好香飯炒得好乾身又金黃色,每啖都有海膽,仲有大大粒既三文魚籽,咬落去脆卜卜,大滿足
而且兩個都好耐無食燒肉,我地前世應該同牛有仇

牛魔再現分別有:😋

特大緬甸虎蝦:
當店員拎來時,真係嘩嘩聲呀

2021-07-27