2021-10-12 1496 瀏覽
媽咪鍾意食芋頭同千層,於是生日訂左呢款有台灣芋頭既千層。蛋糕既賣相冇得彈,芋頭好香好滑,食得出店家用咗靚芋頭,喺香港真係唔易搵到咁高質既芋頭蛋糕真係唔易!🤗  下面千層既芝士味好香,鼓唔到同芋頭咁夾,有驚喜!而且呢個蛋糕比酒店送嗰個完全唔太甜,媽咪食得好開心。本来擔心個蛋糕得12cm 直徑唔夠6人食,但芋頭好飽肚,我地6個人食啱啱好😊。順帶一提,因提取蛋糕後需要一段時間先到酒店,又見到openrice 有人買左後溶左,於是問店家有咩方法。佢地話個個蛋糕盒入面都有附送冰包,而且會事先幫客人雪凍少少,所以室溫放一個鍾冇問題。嗰日我地拎左個cake 去到酒店放番入雪櫃差唔多個半鐘,個cake 絲毫無損,真係要讚下店家既細心。☺

台灣芋頭千層

2021-10-04