2022-05-29
每次行過呢間餐廳,都會俾佢嘅名字吸引~無他的,因為我是一個確確切切嘅松露迷!餐廳成日都full Booking,walk in就要靠運氣。今日好好彩俾我哋入到去食lunch 🤞🏻餐廳環境一流。望到維港海景。餐枱上有盆景擺設,裏面嘅應該係黑松露裝飾,都幾有心思。研究咗陣餐牌。我想試吓唔使加錢嘅菜式,所以叫咗:-Main course: 烤雞肉·牛油果三文治·松露Dessert: 是日甜點- 花椒瑪德蓮蛋糕合共$258每個set都會有餐包配上黑松露海鹽牛油🧈及夏松露牛油忌廉醬我自己好鍾意食夏松露牛油忌廉醬好惹味👍🏻餐包本身都柔軟,但提子包就好硬,唔係咁好食。Main course: 烤雞肉·牛油果三文治·松露擺盤好漂亮。不過我覺得中規中矩松露味都唔係咁突出,我都唔係好鍾意麵包嘅質感,有點兒太脆,雞肉味道都唔係好出。Dessert: 花椒瑪德蓮蛋糕味道有驚喜,有花椒麻味,但無辣味係幾得意,有新鮮感。另外餐廳嘅服務質素非常好,侍應多耐心介紹菜式,時常都會加水。可能係我揀嘅菜式問題,松露味嘅感覺唔係咁重。如果衝着食松露嚟就可能會有啲失望啦。
無他的,因為我是一個確確切切嘅松露迷!
今日好好彩俾我哋入到去食lunch 🤞🏻
餐廳環境一流。望到維港海景。
餐枱上有盆景擺設,裏面嘅應該係黑松露裝飾,都幾有心思。
研究咗陣餐牌。我想試吓唔使加錢嘅菜式,所以叫咗:-
Main course: 烤雞肉·牛油果三文治·松露
Dessert: 是日甜點- 花椒瑪德蓮蛋糕
合共$258
每個set都會有餐包
配上黑松露海鹽牛油🧈及夏松露牛油忌廉醬
我自己好鍾意食夏松露牛油忌廉醬
好惹味👍🏻
餐包本身都柔軟,但提子包就好硬,唔係咁好食。
Main course: 烤雞肉·牛油果三文治·松露
擺盤好漂亮。不過我覺得中規中矩
Dessert: 花椒瑪德蓮蛋糕
味道有驚喜,有花椒麻味,但無辣味
係幾得意,有新鮮感。