2021-01-19
呢間餐廳嘅食物賣相非常精緻!本身都以為會唔會剩係得個樣好睇,但係親身去食過之後食物質素超乎想像!雖然佢冇所謂嘅打卡位同精緻搶眼嘅鋪面設計,但係真係以食物嘅味道同配搭取勝! 有留意我ig嘅都知道我中意食Tea Set, 依間係我近期以來最值得再訪嘅Tea Set !打卡friendly(*゚∀゚*) : 📸📸📸📸/5 (呢度嘅食物真係好打卡friendly !)Price💰Premium Tea Set —— $438完全搵唔到一樣野係唔好食! 而且鹹點同甜點嘅比例把握得非常之好! 當你食咗啲甜點覺得好漏嘅時候就有其他鹹點去滿足你!最令我印象深刻就係牛肉漢堡包,好食到不得了! 我同朋友都覺得下次嚟到一定要齋叫一個大漢堡包!甜點方面抹茶撻同brownie就好得我心(*≧∀≦*) 仲有奇亞子布甸!而且非常飽!一開頭有少少擔心會唔會影得冇咁靚,點知出到嚟效果都幾好!Dream in the mud / Golden mist—— $88 (half price )紫薯嗰杯嘢飲基本上係打卡必叫! 都幾有特色, 但係食完Tea set再配呢個就有啲太飽了!另外一杯配有香味煙霧嘅golden mis
Price💰
Premium Tea Set —— $438
一開頭有少少擔心會唔會影得冇咁靚,點知出到嚟效果都幾好!
另外一杯配有香味煙霧嘅golden mist 係菠蘿口味,自己比較鍾意呢杯,但係唔鍾意太甜嘅朋友就唔啱你啦( ̄∀ ̄)
我覺得佢最細心嘅一樣野係佢下午茶都有幾款選擇,分別有 Snack box , tea set 同 premium Tea set 比唔同需求嘅人! 如果你係想追求打卡同簡單下午茶,Tea set 就比較適合! 而Premium Tea Set 就適合各位吃貨!
推薦值💡:⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️/5 (搵唔到位置挑剔!)
畢竟餐廳最重要就係佢嘅食物質素,我竟然可以係一個T set入面食到我覺得好好食嘅嘢食而且每一樣野我都覺得好有趣好新奇! 我呢一餐飯真係食得好開心( ´ ▽ ` )