2022年7月15日 晴因為今日見完工返到屋企,係到諗食咩時候,就忽然間好想去食壽司,所以就叫左路人甲渣車出去搵壽司食,本來搵左間,但因為我地冇book位,所以冇位了,呢間我下次會book位試食,睇下係未真係咁好食。講返正題,路人甲話山田家個門面唔錯,想試好耐,不過驚太貴,所以一路都冇諗住去食,咁我再去睇個價錢牌,都唔係好貴,就入去啦。因為我地入去既時候已經20:30,我見到佢地個牌係寫21:00就last order,所以我地拿拿臨就叫野食 ~叫左食物如下:壽司: 三文魚、吞拿魚、親子卷、三文魚腩、甜蝦、北寄貝、帶子、海膽手卷:軟殼蟹壽司黎講,冇乜特別野,都係好過爭鮮,但一定冇壽司郎咁好食,但總算合格,我都係食得曬所有壽司。不過海膽真係唔算新鮮,怕腥既人應該就食唔到佢地既海膽喇,不過軍艦有樣幾好,就係佢地既紫菜係脆架,所以我食得好開心🤣手卷黎講,我係冇食既,但路人甲話佢炸得好脆,醬唔係太多,好好食。一品料理: 海鮮石鍋烏冬、菠菜玉子、雞肉茄子一品料理方面,個烏冬係推介,雖然依家天氣好熱,但係我都係鍾意食熱野,個湯唔太鹹,同個烏冬有d味岩岩好。菠菜玉子就俾我想像中既淡,可能係冇芝士既加
2022年7月15日 晴
叫左食物如下:

手卷:軟殼蟹

一品料理: 海鮮石鍋烏冬、菠菜玉子、雞肉茄子
菠菜玉子就俾我想像中既淡,可能係冇芝士既加持,所以就爭左少少。
最後就係雞人茄子,呢個就有偏鹹,食完要瘋狂飲水,所以我最後冇食曬 (當然係因為我細食所以冇食曬😂)

食物總結:所有食物不過不失啦,未去到超伏,不過如果有其他好既選擇,佢就唔會係第一選擇,所以我覺得可以食,但唔係第一間就會揀佢喇。

店鋪環境係ok,但侍應係有d嘈,可能係老細自己友掛,所以佢地傾計傾得好大聲,呢個係扣分位,但裝修係靚既。
2022-07-15